Zonder jeugd geen toekomst, wordt er wel eens gezegd, en ook een goede fanfare kan niet zonder jeugdige instroom. Om de jeugdige muzikanten te laten wennen aan het samenspel is het jeugdorkest opgericht.

De eerste stappen in muziekles worden gedaan met een zogenaamd kinderproject wat ieder schooljaar na de zomervakantie start. Tijdens dit project krijgen de kinderen muzikale vorming met zang, dans en op muziekinstrumenten. Alle instrumenten die in de fanfare worden gebruikt mogen worden geprobeerd en worden de eerste noten geleerd te spelen. Wilt u meer weten over dit project stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij bieden de jeugdige muzikanten de mogelijkheid om op een muziekinstrument naar eigen keuze (indien beschikbaar) te gaan spelen, waarbij ook gelijk een opleiding wordt gevolgd bij Muziekgebouw Goeree Overflakkee. Op deze eilandelijke muziekschool krijgen de leerlingen van professionele docenten muziekles om op deze manier de verschillende muziekdiploma's te behalen.

Momenteel is het jeugdorkest een samengesteld jeugdorkest met jeugdigen van Koninklijke Fanfare Apollo en Fanfareorkest De Hoop en staat het orkest onder leiding van Anton Weeren. Het orkest bestaat momenteel uit net gestarte leerlingen en leerlingen die al wat verder zijn met hun opleidingen. Het orkest geeft diverse concerten al of niet samen met andere jeugdorkesten. Zo word er al diverse jaren kerstconcerten gegegeven in woonstede het Spectrum voor de oudere inwoners van het dorp, speelt het orkest met evenementen in het dorp.

Er is momenteel een heuse jeugdcommissie die tracht om leuke optredens te vinden voor de muzikanten en ook buiten het muziek maken leuke dingen te doen zoals onder andere leuke concertlocaties verzinnen, zwempartijen filmavonden.

28,15,0,50,1
600,600,60,1,5000,1000,25,2000
90,300,1,50,12,25,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
View Image

Als u interesse heeft om zelf een muziekinstrumten te leren te bespelen kom dan eens luisteren naar het jeugdorkest, u bent van harte welkom op woensdagavond tussen 18.30 uur en 19.15 uur in verenigingsgebouw Oostdam in Goedereede, Jongkoenstraat 1 Goedereede.
Er is altijd wel iemand aanwezig om uw vragen te beantwoorden.