Het orkest is op vrijdag 10 mei afgereisd naar Luxemburg om in het Luxemburgs Conservatorium nog een try-out concert te geven. Ook dit concert was in samenwerking met de UGDA en diverse contacten van individuele leden van het orkest gerealiseerd. De grote zaal van het conservatorium is een prachtige concert- en repetitieruimte, waar door het orkest en dirigent Arie Stolk goed gebruik van gemaakt is om de laatste puntjes op de i te zetten voor het optreden van de volgende dag. Op zaterdagmorgen 11 mei werd het orkest ontvangen in de Philharmonie van Luxemburg voor de deelname aan het Europese Concours. 

De Philharmonie is een van de mooiste concertzalen van Europa, met niet alleen een futuristisch uiterlijk, maar ook een geweldige akoestiek voor concerten en wedstrijden. Deze concertzaal is aan de stad Luxemburg geschonken door de regering, ter promotie van de culturele activiteiten in Luxemburg en binnen Europa. De missie van de Philharmonie is om muzikale activiteiten voor de inwoners van Luxemburg en de omliggende regio toegankelijk te maken voor een breed publiek, de banden tussen musici, amateurs en professionals, te versterken, culturele activiteiten te stimuleren en het plezier om muziek te maken in een fantastische setting mogelijk te maken.

De te spelen werken waren: Gaia van Christiaan Janssen, Heaven On Earth van Maurice Hamers en het verplichte werk A Diamond for Parker van Rob Goorhuis.
De gerenommeerde internationale jury, bestaande uit Jan Cober (Nederland), juryvoorzitter, Francois Tamarit Fayos (Spanje), Marc Meyers (Luxemburg) en Carlo Pirola (Italie), was vooral zeer te spreken over de muzikaliteit van het orkest, en beloonde dit met het bovengenoemde aantal punten en bijbehorende onderscheidingen.

Glaskunstwerk van kunstenares Pascale SeilDe prijs, bestaande uit een glaskunstwerk van kunstenares Pascale Seil, een oorkonde en geldprijs werden tijdens de slotceremonie van het Concours uitgereikt aan voorzitter Johan Jansen.  Daarnaast is aan deze prijs verbonden dat het orkest de komende 3 jaar kan worden uitgenodigd om een Galaconcert te verzorgen in de Philharmonie in Luxemburg en door de UGDA kan worden uitgenodigd voor andere activiteiten, concerten of wedstrijden.

Met deze prestatie heeft fanfareorkest de Hoop op dit Internationale Concours een Flakkees visitekaartje afgegeven!

Terug naar knipsels