De Concertdivisie is het hoogste niveau van amateurmuziek in Nederland. Om hierin te kunnen en mogen deelnemen dient in de eerste divisie driemaal een 1e prijs met Lof te worden behaald. Dan kan een orkest promoveren naar de Concertdivisie. In ons land komen er momenteel 8 fanfares uit in de Concertdivisie.

Het optreden van de Hoop in Muziekcentrum Enschede trok veel luisteraars vanuit het hele land richting het oosten. Trouwe fans en vaste luisteraars waren met het orkest mee of het orkest achterna gereisd. Ook Wethouder de Jong van Cultuur en zijn echtgenote hadden de reis naar Enschede ondernomen om het orkest te horen spelen.

In een volle zaal liet het orkest horen waarom het al jaren tot de top van Nederlandse blaasmuziek behoort; De Hoop gaf een prachtig concert ten gehore, waar zowel de zaal als de jury van onder de indruk waren. Het gehele optreden werd beloond met 95 punten en het predikaat “Zeer Goed”!! Tevens werd over het gehele concoursweekend het hoogste aantal punten behaald, waarvoor een prachtige beker in ontvangst mocht worden genomen.

Met de gespeelde werken, Fanfare For a New Era van Jack Stamp, Lost Heritage van Maurice Hamers en De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis van Harrie Janssen heeft het orkest zijn kwaliteiten volledig benut en kunnen etaleren.

De juryleden roemen het orkest om de prachtige klank en de mooie secties.

Enkele citaten:

Dhr. van der Roost:
“Fraaie orkestrale klanken; dit orkest heeft een prachtige totaalklank!
“Fantastisch orkest, zoals steeds uitstekend en “vast” geleid! Complimenten! 
“Dit is echt een Concert en de beste reclame die men voor een orkestvorm als de fanfare kan bedenken!” 
Dhr. Span:
“Zeer fraaie en spetterende opening “
“Verder: orkest verdien een groot compliment. Dit klinkt allemaal zeer natuurlijk.”
“Prachtige fanfare. Zeer veel waardering voor u als orkest en de dirigent (en verteller!)
Zeer genoten van uw optreden, sfeervol. Prachtig” 
Dhr. Lautenbach:
“Het stond als een huis.”
“Jullie manier van muziek maken spreekt me zeer aan. De inhoud van de partituur staat voorop. Jullie gaven een prachtige lezing van dit, gecombineerd met jullie fijne klank en balans, Ik heb er van genoten van dit musiceren”
“Een prachtige fanfare en muzikale dirigent in een zeer boeiend programma. Constant staat de muziek voorop. Genoten van jullie prachtig musiceren. Bedankt.”

Zoals jurylid Van der Roost schrijft is het geven van een dergelijk concert de beste reclame die de fanfare en de blaasmuziek in het algemeen kan hebben. Het orkest heeft genoten van het optreden en heeft met dit prachtige resultaat ook het eiland Goeree-Overflakkee weer op de kaart van muzikaal Nederland gezet.

Aanstaande vrijdag zal het orkest weer een reguliere wekelijkse repetitie hebben, waar gewerkt gaat worden aan het programma voor het nieuwjaarsconcert van zaterdag 10 januari 2015. Hier zullen alle gelederen van de vereniging (blokfluitleerlingen, jeugdorkest, ensembles en het fanfareorkest) voor u optreden. Mocht u de nieuw landskampioen ook willen beluisteren, dan bent u daar natuurlijk van harte welkom!!

Terug naar knipsels